Bijbelverhaal: God komt op de berg

Bijbelverhaal: God komt op de berg

Het is weer zondag! En dat betekent… Een verhaal voor jullie! Vandaag, om kwart over negen, komen Jim en Soof ook weer met een filmpje. Kijken dus!!!

Het Bijbelverhaal voor de zondagsschool staat deze week in Exodus 19. Het gaat over de heiligheid van God. Heilig… Weet jij wat dat woord betekent? Sommige kinderen en grote mensen gebruiken het wel eens als een stopwoordje: holy! Maar als je in de Bijbel leest over dat God heilig is, dan raak je echt wel onder de indruk. Lees maar eens het verhaal in de bijlage.Alle Israëlieten moesten goed schoon zijn, niemand mocht de berg waar God was aanraken, want dan ging je dood. Bliksems, donderslagen, een onweer wat heel dichtbij was, een donkere wolk met rook, een geweldig hard geluid van de sjofar… God sprak.

En die geweldig grote, machtige en HEILIGE God…. Hij houdt van ons. Hoe bijzonder is dat! Iets om diep van onder de indruk te raken!! We hoeven niet bang voor Hem te zijn, want door de Here Jezus zijn wij ook heilig. We mogen dichtbij Hem komen! Maar het is wel goed om te weten en te beseffen dat God echt ENORM heilig, groot en indrukwekkend is. Het is goed om eerbied te hebben voor Hem. In de bijlage dus het verhaal uit Exodus 19 en een mooie kleurplaat. Natuurlijk kun je ook zelf een mooie tekening maken over het verhaal, van een berg met bliksems erbij. Groetjes en tot volgende week maar weer!!